Met welk eten werd ik groot?

Er zaten piepers bij en later gierst
Ook zeewier en het vocht van yoghurtplantjes
kwamen voorbij en prikkelden mijn papillen
Over rabarber en gekookte lof wil ik het niet hebben
ook niet, juist niet in rolletjes met ham en kaas

Pannenkoeken waren uit de kunst
en wentelteefjes
Preitaart. Fruit was nooit een sterk punt.
O ja, niet vergeten:
sperciebonen met tomaat en kaas
en rijst met tutti frutti en noten
en vaak kwam iets van een sojaprodukt op tafel
later, toen mijn pa ook groente verbouwde
op biologisch dynamische wijze met stinkende
brandnetelgier
Zijn tuinbonen hoefden geen van ons

Toch was er altijd wel soms patat
waarvan de oorlogsvariant zich pas aandiende
toen ik eenmaal zelf kookte
uit het schriftje van mijn moeder.

 
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *